Els xiquets i les xiquetes de 2n cicle de primaria fan tallers intercicle una vegada a la setmana. Es barregen les 6 aules i es divideixen en 12 grups que rotativament van passant pels 12 tallers al llarg del curs. Cada taller dura 4 sessions i en ells es traballen tot tipus de tècniques plàstiques.
En un d'ells, anomenant SOM ESCULTORS I ESCULTORES, els xiquetes i les xiquetes han de confeccionar una escultura, ja siga figurativa o abstacta, amb material de rebuig que tenim magatzenat al magatzem de reciclatge i que col·labora tot l'alumnat a omplir i classificar.
La primera sessió consisteix en explicar un poc algunes obres d'escultors famosos com Joan Miró o Alexandre Calder i anar al magatzen per triar les peces que a cadascú li fan falta per construir la seua escultura. En aquesta sessió també intentem deixar les peces unides amb "cinta de pintor" (millor que el celo perque es pot pintar damunt).
La segona i tercera sessió consisteix en unir bé les peces amb trossos de periòdic mullats amb cola de paper (paper maché).
En la quarta sessió ens dediquem a pintar i decorar les escultures.
A la foto podeu vore alguna mostra.
2 comentaris:
Treballe a primer de Primària en el Isidoro Andrés i m'ha semblat una idea genial la dels tallers rotatius. M'apunte la tècnica per a fer escultures. Quina cola gasteu per a fer paper mache la cola d'empaperar? Felicitats per la vostra tasca!!! Continuaré llegint-vos.
No es por aprecio al cole, a la maestra , sino por que es una forma diferente de hacer llegar a todos lo mucho que se trabaja y sobre todo los cimientos tan sólidos que estamos creando en nuestros alumnnoss y alumnas de nuestra escuela
Publica un comentari a l'entrada